Wat is een Kinguin giftcard en wat koop je ermee?

03-06-2019

Het is geen schande wanneer je nog nooit van Kinguin hebt gehoord, zeker als je geen doorgewinterde gamer bent. Maar misschien wil je stiekem toch eens een leuk videospelletje uitproberen of ben je op zoek naar een cadeau voor familie of vrienden. Een Kinguin giftcard is dan vaak dé oplossing. Hiermee kun je namelijk veilig goedkope games voor pc of andere platformen aanschaffen zoals de Playstation of Xbox. We leggen je graag uit wat Kinguin is, waarom het zo populair is en hoe je een Kinguin giftcard kunt gebruiken.

Kinguin heeft als doel alle kopers en verkopers van games de mogelijkheid te geven om te handelen tegen eerlijke prijzen. Officieel is Kinguin een ‘key reseller’, oftewel een online platform waar je gamekeys kunt kopen voor een leuk prijsje. De meeste gamers zullen Kinguin daarom ook vooral kennen als een marktplaats waar je sinds 2013 goedkope games voor de pc of andere platformen kunt kopen. Hiermee is Kinguin tot een populair alternatief van Steam, Origin en Battle.net gegroeid, waar je vaak de volle prijs betaalt voor een videospelletje. Kinguin heeft inmiddels meer dan vier miljoen klanten en dat toont duidelijk aan dat er genoeg populariteit heerst.

Voor gamers die regelmatig een nieuw spelletje willen uitproberen, is Kinguin natuurlijk een heel fijne uitkomst. Games die net zijn gelanceerd en doorgaans voor €60 in de winkels liggen, kun je soms voor zo’n vier tientjes op de kop tikken bij Kinguin. Wanneer je via Kinguin goedkope games voor de pc of ander platform gaat kopen, dan kun je kiezen voor ‘Kinguin Buyer Protection’. Op een platform van ‘key resellers’ kunnen zich namelijk ook verkopers bevinden die illegaal bezig zijn, net zoals dat ook wel eens op andere (tweedehands) marktplaatsen gebeurt. Zo ben je toch beschermd wanneer er iets gebeurt!

Als consument kun je zelf ook bijdragen aan Kinguin en dus online games verkopen waarvan de gamekey nog niet gebruikt is. Dat kan gebeuren wanneer je bundels met diverse games koopt, maar deze niet allemaal gebruikt, of wanneer je bij hardware een code krijgt voor een videospelletje. Zelfs wanneer je met een prijsvraag een game wint die je eigenlijk niet zo leuk vindt, kun je deze game online verkopen via Kinguin.

Je kunt bij het aanschaffen van de goedkope games voor pc of ander platform betalen op diverse manieren. Kinguin accepteert de meeste methodes zoals Paypal, Paysafe, Credit/debit cards, bankoverschrijving, iDeal, Mistercash en Bancontact. Wil je écht veilig betalen, dan koop je een Kinguin giftcard bij Herladen.be! De Kinguin code ontvang je na aanschaf in jouw mailbox en deze voeg je vervolgens toe aan de eurBalance van jouw Kinguin account. De eurBalance is dus eigenlijk jouw online Kinguin portemonnee, wat betekent dat je jouw giftcard ook niet in één keer hoeft te besteden. Bovendien spaar je ook nog eens €0,01 tegoed per euro die je uitgeeft op Kinguin.

Doorgewinterde gamer of niet, voor iedereen is er wel een leuk videospelletje op Kinguin te vinden waar je niet teveel voor betaalt. Met een Kinguin giftcard zorg je er ook nog eens voor dat het geld op een veilige manier wordt overgeschreven. Of je geeft de Kinguin giftcard cadeau aan iemand die zeker nog wel een nieuwe game kan gebruiken.