De nieuwste telefoons van 2022: deze merken brengen in het aankomende jaar nieuwe modellen uit!

10-05-2022

2022 is een groot jaar voor vele telefoonmerken. In de eerste helft van 2022 heeft Samsung de S22 uitgebracht, een smartphone die bekend staat om zijn revolutionaire camera. Ook Iphone komt hoogstwaarschijnlijk dit jaar met een nieuw model uit; de Iphone 14. Geruchten luiden dat er weer een reeks van Iphone modellen uitkomen, namelijk de normale Iphone 14, de Max, de Pro en de Pro Max. Daarnaast zijn er nog andere merken, waaronder Huawei, Xiaomi en de Google Pixel, die naar verwachtingen nieuwe uitvindingen op de markt brengen. 

Om met een nieuwe mobiele telefoon te kunnen bellen en sms’en, is een simkaart noodzakelijk. Dit is een klein kaartje dat in de mobiele telefoon wordt gestopt waarna het apparaat contact kan maken met de netwerkprovider. België kent maar een handvol leidende netwerkproviders, waaronder Orange, Base en Proximus. Daarnaast opereren er binnen België een groot aantal MVNO’s (Mobile Virtual Network Operators) die gebruik maken van het netwerk van een leidende netwerkprovider en hun eigen simkaarten en bundels aanbieden. 

Met een simkaart kan er gebruik worden gemaakt van belminuten, sms’jes en netwerk. Er zijn twee soorten simkaarten die aangeschaft kunnen worden; Sim Only abonnementen en Prepaid abonnementen. Sim Only abonnementen bestaan uit bundels waar aan het eind van de maand een vast bedrag voor wordt betaald. Prepaid wordt daarentegen vooraf betaald, waardoor de kans op onverwachte kosten wordt beperkt. MVNO’s bieden zelf vaak bundels of plannen die gebruikers kunnen kiezen waardoor zij gebruik mogen maken van belminuten en SMS’jes. 

Lycamobile 

Lycamobile is één van deze MVNO’s die hun eigen bundels aanbieden. Er zijn twee verschillende Prepaid plannen, plan S en plan M. Plan S heeft een prijs van €10 en biedt maandelijks 1 GB aan nationale Data en EU Roaming. Daarnaast krijgt de gebruiker er 400 nationale belminuten bij en 500 nationale SMS’jes. Plan M is het meest gekozen plan van Lycamobile en kost maandelijks €20. Daarvoor in de plaats krijgt de gebruiker wel 7 GB aan Data, inclusief de 400 belminuten en 500 SMS’jes. 

Lycamobile bundels herladen kan eenvoudig via een herlaadcode. De gebruiker belt een servicenummer, volgt de instructies en vult de herlaadcode in. Vervolgens worden er extra minuten op de mobiele telefoon van de gebruiker gezet. 

Base 

Een andere MVNO, Base, biedt vijf verschillende Prepaid bundels, met prijzen die reiken van €5 tot €30, waarbij de prijs per bundel met €5 omhoog gaat. Base maakt onderdeel uit van KPN Group Belgium en heeft de afgelopen aantal jaren een sterke groei als MVNO mogen doormaken. Er zijn drie soorten herlaadkaarten van Base beschikbaar, die ieder een eigen tariefplan hebben; prepaid ALL, prepaid BASE en prepaid SMS. Prepaid ALL is een plan met vele voordelen die betrekking hebben op het bellen naar diverse netwerken. Online herladen van deze kaart, geeft de gebruiker gratis belminuten die ingezet kunnen worden om te bellen naar Belgische netwerken.

Prepaid BASE is een plan dat opgesteld is voor de eigen gebruikers van Base. Gebruikers van dit plan hebben gratis sms’jes en belminuten beschikbaar naar alle netwerken die Base gebruiken. Andere netwerken brengen wat standaardtarieven in beeld. Tot slot is het prepaid BASE plan ontstaan voor de gebruikers die veel sms’en. 

Base herladen online kan via een code die de gebruiker gratis kan SMS’en en is zeer snel en eenvoudig te regelen. Dit kan op ieder moment, wanneer het de gebruiker het beste uitkomt. Base belkrediet is maximaal 12 maanden geldig, waarna alle ongebruikte minuten en berichtjes vervallen.