Netflix Originals: Download series thuis en kijk offline zonder dataverbruik! 

07-05-2019

Wanneer je het thuisfront inruilt voor een vakantie waar WiFi misschien niet altijd vanzelfsprekend zal zijn, dan heeft Netflix dé oplossing voor potentiële momenten van verveling: je kunt jouw favoriete series downloaden op Netflix en offline kijken! En dat is niet alleen fijn op vakantie, maar ook als je bijvoorbeeld met het openbaar vervoer naar werk reist en een beperkte databundel hebt.

In tegenstelling tot wanneer je online serie kijkt op Netflix, kun je niet het gehele aanbod downloaden voor offline gebruik. Voornamelijk de Netflix Originals zijn beschikbaar voor download. Zodra je de Netflix app opent op jouw telefoon of tablet, kun je via ‘Zoeken’ het gehele ‘Beschikbaar voor download’ aanbod bekijken. Wanneer je op een downloadbare titel klikt, staat bij onder andere ‘Toevoegen aan mijn lijst’ nu ook de optie ‘Downloaden’.

Je hebt natuurlijk wel een abonnement nodig om series te kunnen downloaden op Netflix. Je betaalt dit maandelijkse bedrag eenvoudig met een Netflix gift card van Herladen.be. Het aankoopproces is, net als bij de andere giftcards, gemakkelijk en snel een heeft vele betaalmethodes zoals Paypal en Bancontact. Je kunt de Netflix kaart online kopen en meteen activeren binnen jouw account bij ‘Inwisselen’. Natuurlijk kun je ook een cadeaukaart van Netflix aan iemand geven tijdens een verjaardag of andere gelegenheid. Dan heb je altijd een goed cadeau bij de hand!

Wanneer je dankzij de Netflix giftcard toegang hebt tot alle Netflix Originals van dit moment, dan rest nog de vraag: welke series en films moet je downloaden op Netflix? We hebben acht aanraders voor je op een rijtje gezet!

1. Master of None

De met een Emmy bekroonde serie Master of None vertelt het verhaal van Dev, die met behulp van zijn vrienden zijn acteercarrière en liefdesleven probeert te stimuleren. Het geeft een goed beeld van het leven van de huidige generatie.

2. Stranger Things

De sciencefiction-horrorserie uit Amerika gaat over een stad waarin een jongetje vermist raakt, waarna mysterieuze zaken aan het licht raken in de stad, zoals geheime experimenten, bovennatuurlijke krachten en een vreemd meisje. Deze serie wil je zeker downloaden op Netflix...

3. When They See Us

Vijf tienerjongens zijn in 1989 beschuldigd, vervolgd en veroordeeld na een brute verkrachting van een witte vrouw in Central Park in New York. Ondanks hun onschuld, werden ze net zo lang verhoord en gemanipuleerd tot ze bekenden. De serie When They See Us vertelt hun verhaal.

4. Sex education

In Sex Education helpt Otis, de zoon van een sekstherapeute, een klasgenoot met een seksprobleem. Ondanks zijn onervarenheid, besluit hij met de rebelse Maeve op school een ondergrondse sekstherapiepraktijk te beginnen. Een heerlijke komedie voor tieners!

5. Sense 8

Sense 8 vertelt het verhaal van acht mensen, verspreid over de wereld, die na een visioen elkaar op bepaalde momenten kunnen zien, horen, voelen, ruiken en met elkaar praten. Ze hebben allemaal hun eigen speciale kwaliteiten en zo helpen ze elkaar in benarde situaties. Het kan even duren voordat je alle verhaallijnen snapt, maar daarna is de serie zeer interessant om te downloaden op Netflix.

6. Dark

Wanneer een kind vermist raakt, gaan vier families op onderzoek uit. Hiermee ontrafelen ze een schokkend mysterie. De serie wordt gezien als de Duitse versie van Stranger Things, die je al in dit lijstje hebt zien voorbij komen. Wanneer je deze serie online gaat kijken of downloaden op Netflix, dan kun je je voorbereiden op veel familiedrama!

7. Orange is the New Black

In Orange is the New Black, oftewel OITNB, wordt Piper Chapman veroordeeld tot 15 maanden gevangenis voor het transporteren van drugsgeld. Je ziet haar leven in de gevangenis, waar ze van alles meemaakt in haar oranje overall.

8. 13 Reasons Why

Deze veelbesproken serie gaat over de nasleep van Hannah’s zelfmoord. Ze laat namelijk cassette bandjes achter waarop ze uitlegt hoe diverse mensen haar leven beïnvloed hebben. Deze mensen moeten omgaan met het schuldgevoel en dat heeft flinke gevolgen.