Stress om je koffer in te pakken? Niet meer met deze apps!

25-06-2019

Op vakantie gaan moet vooral ontspannen zijn, maar toch komt die stress voor wat je moet meenemen op reis toch elk jaar weer opspelen. Gelukkig kan een inpaklijst voor de vakantie deze stress voor een groot deel wegnemen. En tegenwoordig hoeft dit niet meer op papier, want er bestaan genoeg checklist apps! Deze checklists voor het inpakken van jouw koffer bieden vaak al standaard lijstjes aan, zodat jij de belangrijkste items niet kunt vergeten. En zodra die koffer is ingepakt, kun jij gaan genieten van een verdiende vakantie!

Deze Nederlandstalige app voor iPhone en iPad kun je per reis een op maat gemaakte checklist samenstellen voor het inpakken van jouw koffer. De app GetPacked doet dit aan de hand van een aantal vragen zoals “Waar gaat de reis heen?” en “Wat voort soort vakantie?”. Het beantwoorden van al deze vragen kost wat tijd, maar daarna heb je een paklijst in de hand die speciaal is afgestemd op jouw volgende vakantie. Vervolgens kun je deze lijst nog aanpassen door er items vanaf te halen, of juist toe te voegen. En deze app denkt niet alleen maar aan jouw koffer inpakken, maar ook aan wat je niet moet vergeten te doen voor vertrek!

 

Voor zowel Apple- als Androidgebruikers kun je ook met deze app een op maat gemaakte checklist laten samenstellen voor het inpakken van jouw koffer. Je voert je bestemming in, geeft aan hoe lang je wegblijft en of je bijvoorbeeld gebruik kunt maken van een wasmachine. Er wordt zelfs rekening gehouden met het weer op de plaats van bestemming! Je kunt de app gratis proberen, maar extra functies zoals het toevoegen van eigen items is alleen mogelijk met de premium versie. De betaalde inpaklijst voor vakantie koop je gemakkelijk in de online store van jouw smartphone.

Op je iPhone of iPad kun je ook de app Packr downloaden. Je krijgt van deze app precies te zien wat je moet meenemen op reis zodra je de datum en de bestemming van jouw vakantie hebt ingevoerd. Je kunt deze lijst zelf nog aanpassen wanneer er onnodige items zijn toegevoegd. De app voor het inpakken van de koffer is gratis te gebruiken, maar doet jouw vakantie meerdere bestemmingen aan, dan heb je de premium versie van Packr nodig. Dankzij deze versie kun je dan ook rekening houden met de weersvoorspelling en de app op meerdere apparaten gebruiken.

Ben je wel toe aan zo’n handige checklist app, koop dan een iTunes kaart of Android kaart van Herladen.be zodat je de apps veilig kunt aanschaffen in de betreffende online stores!